kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 985]

Galaretka drobiowa z fasolą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczną galaretę. Przygotowana z mięsa i warzyw z rosołu z dodatkiem fasoli konserwowej. Polecam.

Galaretka drobiowa z fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Galaretka drobiowa z fasolą

 

  • 1 ugotowane ćwierć udko z rosołu
  • 1 ugotowana marchewka z rosołu
  • 1 ugotowana pietruszka z rosołu
  • 2 szklanki rosołu
  • 4 płaskie łyżki żelatyny
  • 1 puszka fasoli konserwowej ( 212 ml )
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • silikonowe foremki

Sposób przygotowania:

Galaretka drobiowa z fasolą
Do gorącego rosołu wsypujemy żelatynę oraz sól i pieprz, mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy. Fasolę przekładamy na cedzak i przelewamy wodą, odsączamy. 

Mięso oddzielamy od kości i kroimy na małe kawałeczki, wkładamy do miski. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę i dokładamy do miski z mięsem razem z odsączoną fasolą.

Wlewamy rosół i mieszamy. Galaretę przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Galaretka drobiowa z fasolą
Od kości oddzielamy mięso i wkładamy do miski.
Galaretka drobiowa z fasolą
Do mięsa dokładamy pokrojone warzywa i fasolę.
Galaretka drobiowa z fasolą
Wlewamy przestudzony rosół z żelatyną i mieszamy.
Galaretka drobiowa z fasolą
Do silikonowych foremek przekładamy galaretę.