Sposób przygotowania:
Galaretka drobiowa z fasolą
Do gorącego rosołu wsypujemy żelatynę oraz sól i pieprz, mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy. Fasolę przekładamy na cedzak i przelewamy wodą, odsączamy.
Mięso oddzielamy od kości i kroimy na małe kawałeczki, wkładamy do miski. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę i dokładamy do miski z mięsem razem z odsączoną fasolą.
Wlewamy rosół i mieszamy. Galaretę przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Mięso oddzielamy od kości i kroimy na małe kawałeczki, wkładamy do miski. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę i dokładamy do miski z mięsem razem z odsączoną fasolą.
Wlewamy rosół i mieszamy. Galaretę przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
SylaUla
kuchenny świat