Sposób przygotowania:
Galaretka drobiowa z kaszą jaglaną
Kaszę przekładamy na sitko i przepłukujemy gorącą i zimną wodą. Kaszę wkładamy do zagotowanej wody i gotujemy, od czasu do czasu mieszamy. Gotujemy do momentu aż kasza będzie sypka. Odstawiamy i studzimy.
Rosół zagotowujemy i wsypujemy żelatynę, mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy.
W międzyczasie oddzielamy mięso od kości i kroimy na drobno. Warzywa kroimy w kosteczkę. Na dno silikonowych foremek układamy listki umytej natki pietruszki. Do kaszy wlewamy kilka łyżek rosołu i mieszamy. Kaszę przekładamy do foremek i lekko ugniatamy, wstawiamy do lodówki do stężenia.
Na stężoną galaretkę wkładamy pokrojone mięso i warzywa, łyżką wlewamy rosół i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Rosół zagotowujemy i wsypujemy żelatynę, mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy.
W międzyczasie oddzielamy mięso od kości i kroimy na drobno. Warzywa kroimy w kosteczkę. Na dno silikonowych foremek układamy listki umytej natki pietruszki. Do kaszy wlewamy kilka łyżek rosołu i mieszamy. Kaszę przekładamy do foremek i lekko ugniatamy, wstawiamy do lodówki do stężenia.
Na stężoną galaretkę wkładamy pokrojone mięso i warzywa, łyżką wlewamy rosół i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.