edyta337

edyta337

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Jajko zapiekane w awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajko zapiekane w awokado z dodatkiem pokrojonych pomidorów, posiekanego szczypiorku oraz startego żółtego sera. Idealna propozycja na zdrowe śniadanie, kolację lub lunch.

Jajko zapiekane w awokado Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajko zapiekane w awokado

 

Sposób przygotowania:

Jajko zapiekane w awokado
1. Awokado myjemy , dzielimy na pół i pozbywamy się pestki. Wydrążamy wgłębienie w awokado, aby móc wbić jajka.

2. Pomidora kroimy w drobną kosteczkę.

3. Siekamy drobno szczypiorek.

4. Ser żółty ścieramy na tarce.

5. Wbijamy jajka w połówki awokado i doprawiamy solą i pieprzem.

6. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni około 10 -15 min.

7. Gdy jajka się zapieką wykładamy i posypujemy uprzednio przygotowanymi dodatkami.
Jajko zapiekane w awokado
Przygotowujemy jajka do zapiekania w awokado
Jajko zapiekane w awokado
ser zółty ścieramy na tarce i posypujemy nim awokado z jajkiem
Jajko zapiekane w awokado
Szczyipiorek myjemy i drobno siekamy. Posypujemy nim awokado z jajkiem
Jajko zapiekane w awokado
Pomidor myjemy i kroimy w drobną kosteczkę i posypujemy awokado z jajkiem