sabina123

sabina123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 44]

Galaretka karmelowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna galaretka karmelowa

Galaretka karmelowa

Składniki:

Galaretka karmelowa

 

  • 2 szklanki mleka
  • 10 dag cukru
  • 1,5 dag żelatyny
  • 1/2 porcji cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Galaretka karmelowa
Na suchą patelnię wsypać 1/3 ilości cukru, postawić na płycie kuchennej i silnie zrumienić na karmel, dodać pół szklanki gorącej wody- karmel rozpuścić. Mleko zmieszać z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody , zagotować. Do gorącego mleka dodać karmel , rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać, zastudzić