anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Galaretka wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Galaretka jest pysznym daniem , lub przystawka na zimną płytę. Galaretka wieprzowa nie wymaga dodawania żelatyny.

Galaretka wieprzowa

Składniki:

Galaretka wieprzowa

 

Sposób przygotowania:

Galaretka wieprzowa
Mięso umyć i oczyścić przeciąć na mniejsze części, zalać wodą dodać ziele angielskie i listki laurowe, dodać również obrana marchewkę i czosnek i cebulę. Gotować do miękkości mięsa następnie doprawić i wystudzić. Mięso obrać i pokroić włożyć do miski dodać pokrojoną marchew zupę przecedzić przez durszlak i zalać mięso pozostawić do stwardnienia około 4 godziny.