Sposób przygotowania:
Galaretka wieprzowa mojego Taty
Mięso wymoczyć,umyć,zalać wodą około 2 litry i zagotować.Zebrać pianę,dodać włoszczyznę i przyprawy (bez natki, czosnku i majeranku). Gotować na malutkim ogniu, jak rosół aż mięso sie całkowicie rozpadnie pod przykryciem.Przestudzić,zebrać cały tłuszcz z wierzchu i przecedzić przez sitko. Mięso obrać,drobniutko pokroić i wrzucić do przecedzonego wywaru,razem z pokrojoną marchewką. Doprawić pieprzem,majerankiem i pogotować około 10 min bez przykrycia.Na końcu dodać przeciśnięty czosnek i posiekaną natkę. Nalewać w miseczki i chłodzić w lodówce do zastygnięcia. Podawać skropione cytryną lub octem winnym.Smacznego
Amberr8
luna
anullka7
Pierwsze słyszę,żeby jeść zimne nóżki z chlebem ze smalcem:)))
dusia30
BARTOLINI B
polecam szybkowar dla skrocenia czasu gotowania, tyle tylko ze nie widac przez przykrywke jak to sie tam ma az do czasu kiedy otworzysz.