gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Galaretka z indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo dobre, zawsze robiłam z kurczaka, niedawno zrobiłam z indyka

Galaretka z indyka

Składniki:

Galaretka z indyka

 

  • 2 duże marchewki
  • 1,5 kg indyka
  • natkę pietruszki
  • żelatyna
  • kucharek
  • 2 kostki drobiowe
  • sól
  • pieprz
  • ROSÓŁ
  • 2 litry wody

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z indyka
W wodzie ugotować dość miękko marchewki i mięso oraz kostki drobiowe. Posolić. Jak się ugotuje, wyjąć mięso i porwać go na mniejsze kawałki do pojemniczków. Marchewkę pociąć w kostkę, a rosół dobrze przyprawić. Żelatynę przygotować jak podano na opakowaniu. Wlać do rosołu. Posiekać pietruszkę i wrzucić do rosołu. Ciepłym wywarem zalewać pojemniki z mięsem i odstawić do zimna na najlepiej całą noc. Wyjmować z pojemników przed podaniem. Można także polać octem.

Tagi:

indyk