Galaretka z kurczaka Yvonne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Galaretka z kurczaka Yvonne

Składniki:

Galaretka z kurczaka Yvonne

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z kurczaka Yvonne
Opakowanie żelatyny - na 1,5 l wody. Najpierw z udek zdjąć skórę, włożyć je wraz z marchewką, cebulą liściem i zielem do zimnej wody i gotować na minimalnym ogniu do momentu, aż mięso zacznie odchodzić od kości. Wywar przecedzić, odlać 1,5 litra, wrzucić do niego kostkę rosołową, wlać ocet, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia, dodać pieprz, maggi oraz żelatynę i dokładnie ją rozmieszać. Mięso oddzielone od kości drobno posiekać. Jajko ugotować na twardo i wraz z marchewką pokroić w plasterki. Do miseczek wkładać jajko, marchewkę i mięso. Zalać wywarem z żelatyną. Po ostygnięciu włożyć do lodówki.