Sposób przygotowania:
Galaretka z nóżek
Oczyszczone nóżki wieprzowe dokładnie umyć, opalić szczecinę nad ogniem, następnie tasakiem przetnij nóżki wzdłóż. Zalać zimną wodą 5cm ponad nóżkami. Gdy woda się zagotuje dodać obrane jarzyny, listki, pieprz i gotuj na małym ogniu 3-4 godziny (jarzyny wyjmij z rosołu, gdy będą już miękkie).
Po ugotowaniu, obież mięso od kości, pokrój drobno. Przecedź wywar 5-6szklanek dodaj 1-2 łyżek żelatyny i wymieszaj. Do salaretek ułożyć plastry jej ugotowanych, marchew obłożyć mięsem i zalać rosołem. Włożyć do lodówki do zastygnięcia.
Po ugotowaniu, obież mięso od kości, pokrój drobno. Przecedź wywar 5-6szklanek dodaj 1-2 łyżek żelatyny i wymieszaj. Do salaretek ułożyć plastry jej ugotowanych, marchew obłożyć mięsem i zalać rosołem. Włożyć do lodówki do zastygnięcia.