kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

galaretka z rosołu.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

wykorzystanie rosołu i mięsa z rosołu.

galaretka z rosołu.

Składniki:

galaretka z rosołu.

 

  • rosół -4 szkl
  • marchew
  • pietruszka
  • seler
  • mięso z rosołu
  • żelatyna (przygotować według przepisu na opakowaniu )
  • duży ząbek czosnku
  • natka zielona pietruszki

 

Sposób przygotowania:

galaretka z rosołu.
* warzywa kroimy w kostkę lub plasterki.
* mięso kroimy na małe kawałki.
* rozpuszczamy żelatynę w gorącym rosole, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku.
* w naczyniu układamy warzywa i mięso zalewamy rosołem z żelatyną, (rosół można przecedzić jak ktoś nie lubi odrobin czosnku )
* wstawiamy ostygniętą do lodówki.

Tagi:

mięso