Sposób przygotowania:
Galaretka z truskawkamiETAP 1:

Do miski wbijam białka, i ubijam na sztywną pianę, dodaję cukier i dalej ubijam, na końcu dodaję żółtka. Do masy przesiewam mąki. Z ciasta odkładam trzy łyzki dodaję kakao. Na formę o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia samo dno wylewam ciasto jasne i na wierzch ciemne.
ETAP 2:

Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni na 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika spuszczam ciepłe ciasto na podłogę z wysokości 50 cm.
ETAP 3:

W 3/4 szklanki gorącej wody rozpuszczam galaretkę cytrynową i zostawiam do ostygnięcia.Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno , dodaję płynną jeszcze galaretkę ale przestudzoną. Masę wylewam na zimny biszkopt połową, układam truskawki i wylewam drugą połowę masy. Wstawiam do lodówki do stężenia.
ETAP 4:

Truskawki kroję na pół i układam na masie śmietanowej.
Rozpuszczoną galaretkę truskawkową lekko tężejącą wylewam na ciasto, wkładam do lodówki
weronikaS