Sposób przygotowania:
galaretkowa pomysłowość
Galaretkę w proszku wrzucamy do 1,5 l wody lub tyle ile z tyłu opakaowania jest napisane na jaka ilość wody wrzucając cały czas mieszamy. Nastepnie obieramy banany i kiwi. Kroimy w talarki banany oraz kiwi przed włożeniem trzeba obrać, pokroić w talarki i moment zagotować, dopiero włożyć do galaretki, bo jak włożymy surowe , to galaretka się nie zsiądzie. Wkładamy do półmiska oraz dodajemy jagody, Pod koniec przyrządzania galaretki dodajemy cukier . Zalewamy galaretka owoce i odstawiamy do ostygniecia. Potem po stygnieciu wkładamy do lodówki na ok 20 min aby galaretka stężała. Wyciągamy i jemy:) Smacznego!:)
edytaha
marchewaa
Bernadetta
edytaha
Bernadetto, Remik usunął z przepisu 100g cukru. To właśnie on miał zostać dodany "pod koniec przyrządzania"...
anullka7
Remik1515
Nie gniewaj sie ale wykorzystałem twoje bardzo mądre słowa pzdr:):):):):)