Sposób przygotowania:
Galaretkowe babeczki
Herbatniki rozdrabniamy wałkiem albo w blenderze na mąkę. Masło rozpuszczamy w mikrofali (ok. 30 sekund) i dodajemy do rozkruszonych ciastek, mieszamy.
Na dno silikonowych foremek do babeczek wkładamy po 1 łyżeczce masy i lekko ugniatamy. Wstawiamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szkl gorącej wody.
Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i kroimy owoce w kostkę. Przekładamy truskawki do rozpuszczonej galaretki i mieszamy.
Gdy galaretka zacznie tężeć przekładamy ją na ciasteczkowe spody babeczek i ponownie wkładamy do lodówki. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietana i posypką. Smacznego.
Na dno silikonowych foremek do babeczek wkładamy po 1 łyżeczce masy i lekko ugniatamy. Wstawiamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szkl gorącej wody.
Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i kroimy owoce w kostkę. Przekładamy truskawki do rozpuszczonej galaretki i mieszamy.
Gdy galaretka zacznie tężeć przekładamy ją na ciasteczkowe spody babeczek i ponownie wkładamy do lodówki. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietana i posypką. Smacznego.