slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 871]

Galaretkowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na małe, smaczne babeczki na zimno z galaretką i owocami. Na spodzie z pokruszonych ciastek z masłem posmakują dzieciom. Polecam

Galaretkowe babeczki

Składniki:

Galaretkowe babeczki

 

Sposób przygotowania:

Galaretkowe babeczki
Herbatniki rozdrabniamy wałkiem albo w blenderze na mąkę. Masło rozpuszczamy w mikrofali (ok. 30 sekund) i dodajemy do rozkruszonych ciastek, mieszamy.

Na dno silikonowych foremek do babeczek wkładamy po 1 łyżeczce masy i lekko ugniatamy. Wstawiamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szkl gorącej wody.

Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i kroimy owoce w kostkę. Przekładamy truskawki do rozpuszczonej galaretki i mieszamy.

Gdy galaretka zacznie tężeć przekładamy ją na ciasteczkowe spody babeczek i ponownie wkładamy do lodówki. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietana i posypką. Smacznego.

Tagi:

deser