Sposób przygotowania:
Galaretkowy raj
Galaretki rozpuszczamy w podanej ilości wody i odstawiamy by zaczęły tężeć. Nektarynkę umyć ,wyjąć z niej pestkę i pokroić kostkę , przełożyć do dużej miski zalać tężejącą galaretką pomarańczową i odstawić do zastygnięcia.
Na zastygniętej galaretce pomarańczowej układamy połówki winogron i zalewamy je tężejącą galaretką agrestową -odstawić do zastygnięcia.
Banany obieramy ze skórek i przekrajamy wzdłuż na pół , układamy je na galaretce agrestowej. Kefir mieszamy z tężejącą galaretką czerwoną i wykładamy na banany-wstawiamy do lodówki by zastygło.
Śnieżkę ubijamy z mlekiem na sztywno .
Wykładamy na warstwie kefirowej ,całość posypujemy kakao . Wstawiamy do lodówki na parę godzin.
Na zastygniętej galaretce pomarańczowej układamy połówki winogron i zalewamy je tężejącą galaretką agrestową -odstawić do zastygnięcia.
Banany obieramy ze skórek i przekrajamy wzdłuż na pół , układamy je na galaretce agrestowej. Kefir mieszamy z tężejącą galaretką czerwoną i wykładamy na banany-wstawiamy do lodówki by zastygło.
Śnieżkę ubijamy z mlekiem na sztywno .
Wykładamy na warstwie kefirowej ,całość posypujemy kakao . Wstawiamy do lodówki na parę godzin.