katarzyna czerwińska

katarzyna czerwińska

Kucharz
[Przepisów: 13]

Galaretkowy Torcik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepyszny torcik polecam

Galaretkowy Torcik

Składniki:

Galaretkowy Torcik

 

  • 3galaretki o smaku truskawkowym
  • 1/2 opakowania budyniu o smaku waniliowym
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka mleka
  • 250g masła
  • 2 jajka
  • 3/4 szkl. cukru

Sposób przygotowania:

Galaretkowy Torcik
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: * Ugotowac budyń, * Jajka ubic na parze z dodatkiem cukru * Masło ucierac dodajac po łyżce budyniu i masy jajecznej. * Masę podzielic na 3części, * Każdą galaretkę rozpuścic oddzielnie w 300ml wrzącej wody, * Do formy wlac 1 galaretkę, * Gdy stężeje,posmarowac 1 cześcią masy,zalac galaretką, postężeniu nałoży masę i polac trzecią galaretką. * Wstawic do lodówki na 25minut, * Wyjąc z formy,udekorowac pozostałą masą i owocami.....