gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Galat domowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki galatświetnie pasuje do chleba

Galat domowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Galat domowy

 

  • 3 litry wody
  • 1 kg kości wieprzowych
  • 2 stópki wieprzowe
  • 1 mała golonka
  • 3 jajka
  • 1 puszka marchewki z groszkiem
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa warzywna Kucharek
  • 1 żelatyna

Sposób przygotowania:

Galat domowy
Wodę wlewamy do garnka, wkładamy kości wieprzowe i stópki, dodajemy sól, pieprz i przyprawę warzywną Kucharek. Gotujemy całość do miękkości. Mięso wyjmujemy z garnka i obieramy na drobne kawałki. Wywar przecedzamy przez sitko. Wywar ponownie zagotowujemy i dodajemy żelatynę, mieszamy. W półmiskach układamy obrane mięso, obrane i pokrojone w ćwiartki jajka oraz wsypujemy groszek z marchewką. Wywar wlewamy do półmisków. Odstawiamy do stężenia.
Galat domowy
Mięso wyjmujemy z garnka i obieramy na drobne kawałki.
Galat domowy
Groszek z marchewką wsypujemy na półmiski.
Galat domowy
Jajka obieramy, kroimy w ćaiartki i układamy naa półmisku.