Sposób przygotowania:
Garnek makaronowy z kurczakiem i cukiniąMakaron
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, uważając by pozostał jeszcze lekko twardy. Odlewamy i przelewamy zimną wodą.
Kurczak
Piersi z kurczaka oczyszczamy i kroimy w dość drobne kawałki.
Do garnka o grubym dnie lub głębokiej patelni wlewamy trochę oleju z suszonych pomidorów i wrzucamy mięso. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
Chwilę smażymy.
Dodatki
Do kurczaka wrzucamy pokrojoną w kawałki młodą cukinię i pokrojone w paski suszone pomidory.
Smażymy razem, aż cukinia lekko zmięknie i zalewamy śmietanką. Zagotowujemy.
Dodajemy ugotowany makaron i pokrojoną w kostkę fetę. Mieszamy i gotujemy, aż wszystkie składniki się połączą.