Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z szynką
Ziemniaki obrać, opłukać, a następnie zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Do startych ziemniaków dodać jajko, przyprawy, mąkę oraz pokrojoną w paseczki szynkę konserwową lub drobiową.
Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oleju nakładać porcje masy i smażyć placki z obydwu stron na rumiano.
Podawać z ulubionymi dodatkami np. śmietaną czy jogurtem, z sałatką czy sosem albo po prostu oprószone cukrem.
Do startych ziemniaków dodać jajko, przyprawy, mąkę oraz pokrojoną w paseczki szynkę konserwową lub drobiową.
Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oleju nakładać porcje masy i smażyć placki z obydwu stron na rumiano.
Podawać z ulubionymi dodatkami np. śmietaną czy jogurtem, z sałatką czy sosem albo po prostu oprószone cukrem.
gusia1000