Sposób przygotowania:
Bigos według przepisu synowej
Śliwki suszone po krótkim namoczeniu pokroić w małe kawałki.
Suszone grzyby dzień wcześniej namoczyć, następnie podgotować i pokroić.
Kapustę kiszoną ugotować z dodatkiem liścia laurowego oraz ziela angielskiego.
Po ugotowaniu odcedzić nie całkiem do końca (czyli zostawiając trochę wody).
Boczek pokroić i podsmażyć wraz z obraną pokrojoną cebulą.
Kiełbasę pokroić w plasterki ,a następnie dodać do boczku i chwilkę razem podsmażać.
Do kapusty dodać grzyby, śliwki, podsmażone pokrojone mięso oraz boczek z cebulką i kiełbasą.
Dodać przyprawy i gotować do momentu aż wszystko zmięknie.
Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i w razie potrzeby doprawić do smaku.
Podawać z pajdą chleba.
Suszone grzyby dzień wcześniej namoczyć, następnie podgotować i pokroić.
Kapustę kiszoną ugotować z dodatkiem liścia laurowego oraz ziela angielskiego.
Po ugotowaniu odcedzić nie całkiem do końca (czyli zostawiając trochę wody).
Boczek pokroić i podsmażyć wraz z obraną pokrojoną cebulą.
Kiełbasę pokroić w plasterki ,a następnie dodać do boczku i chwilkę razem podsmażać.
Do kapusty dodać grzyby, śliwki, podsmażone pokrojone mięso oraz boczek z cebulką i kiełbasą.
Dodać przyprawy i gotować do momentu aż wszystko zmięknie.
Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i w razie potrzeby doprawić do smaku.
Podawać z pajdą chleba.
cherry
BozenaMatuszczyk
Miło mi.Dziękuje.
gusia1000