Sposób przygotowania:
Spaghetti z kurczakiem i pieczarkami
Nastawiamy wodę na makaron, solimy i gotujemy do al dente. Odcedzamy.
Przygotowujemy wszystkie składniki: filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Cebulę i cukinię kroimy w drobną kostkę, a pieczarki w plasterki.
Wrzucamy cebulę na rozgrzany olej i smażymy, aż się zeszkli. Wtedy dodajemy filet z kurczaka i smażymy 3 minuty.
Dodajemy pieczarki i cukinię i podsmażamy przez około 5 minut.
Dodajemy rozmaryn, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Wlewamy ,śmietankę i dusimy 3-4 minuty, aż sos stanie się gęsty. Następnie wrzucamy makaron, dodajemy starty ser, mieszamy i trzymamy na patelni jeszcze 1-2 minuty.
Przygotowujemy wszystkie składniki: filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Cebulę i cukinię kroimy w drobną kostkę, a pieczarki w plasterki.
Wrzucamy cebulę na rozgrzany olej i smażymy, aż się zeszkli. Wtedy dodajemy filet z kurczaka i smażymy 3 minuty.
Dodajemy pieczarki i cukinię i podsmażamy przez około 5 minut.
Dodajemy rozmaryn, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Wlewamy ,śmietankę i dusimy 3-4 minuty, aż sos stanie się gęsty. Następnie wrzucamy makaron, dodajemy starty ser, mieszamy i trzymamy na patelni jeszcze 1-2 minuty.