aczp

aczp

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 108]

Gąski na rosole

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Fantastyczna, aromatyczna zupa grzybowa. Doskonała na wigilijną kolację.

Gąski na rosole Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gąski na rosole

 

 

Sposób przygotowania:

Gąski na rosole
Gąski czyścimy z igliwia, piasku, płuczemy kilka razy w zimnej wodzie, do momentu, aż nie będzie w nich ani jednego ziarna piasku. Bulion podgrzewamy (najlepiej, aby to był domowy bulion, świeżo przygotowany), dodajemy zioła (listek, ziele i pieprz) oraz pokrojone w plasterki marchew i pietruszkę, gotujemy około 15 minut. Dodajemy grzyby i gotujemy kolejne 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, posypujemy pietruszką i podajemy gorące.
Gąski na rosole
aromatyczna zupa grzybowa na rosole z przyprawami