agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Gazpacho - gazpaczio

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

przepyszna włoska zupa na zimno.

Gazpacho - gazpaczio

Składniki:

Gazpacho - gazpaczio

 

  • ogórek zielony 1/2 szt
  • zielona papryka 1/2 szt
  • pomidory w puszce bez skórki 400 ml
  • cebula 1/2 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • ocet winny 2 łyżeczki
  • sok z cytryny 2 łyżeczki
  • przecier pomidorowy 2 łyżeczki
  • sok pomidorowy 400 ml
  • sól pieprz 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Gazpacho - gazpaczio
ogórka i paprykę pokroić w drobną kosteczkę i przełożyć do miski.
zblendować pomidory , cebulę oraz czosnek .następnie dodać olej, ocet winny, sok z cytryny, oraz przecier pomidorowy. wszystko dokładnie blendujemy do otrzymania jednolitej masy.
połączyć z ogórkiem i papryką. dodać sos pomidorowy i dokładnie wymieszać. doprawić solą i pieprzem do smaku. pozostawiamy w lodówce na ok 4h.

serwować zimną

Smacznego:)

Tagi:

beza bezy