Sposób przygotowania:
Gazpacho - gazpaczio
ogórka i paprykę pokroić w drobną kosteczkę i przełożyć do miski.
zblendować pomidory , cebulę oraz czosnek .następnie dodać olej, ocet winny, sok z cytryny, oraz przecier pomidorowy. wszystko dokładnie blendujemy do otrzymania jednolitej masy.
połączyć z ogórkiem i papryką. dodać sos pomidorowy i dokładnie wymieszać. doprawić solą i pieprzem do smaku. pozostawiamy w lodówce na ok 4h.
serwować zimną
Smacznego:)
zblendować pomidory , cebulę oraz czosnek .następnie dodać olej, ocet winny, sok z cytryny, oraz przecier pomidorowy. wszystko dokładnie blendujemy do otrzymania jednolitej masy.
połączyć z ogórkiem i papryką. dodać sos pomidorowy i dokładnie wymieszać. doprawić solą i pieprzem do smaku. pozostawiamy w lodówce na ok 4h.
serwować zimną
Smacznego:)