Sposób przygotowania:
Gazpacho pomidorowe walentynkowe
Pomidory i kolendrę opłukać i pokroić z grubsza, czosnek i cebulę obrać, opłukać i pokroić, cytrynę wyszorować, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok z połowy cytryny, wszystko wrzucić razem z resztą składników do blendera (z wyjątkiem krewetek, grzybków i avocado) i zmiksować na puree. Spróbować i dodać przypraw do gustu - soli, pieprzu czy tabasco. Schłodzić co najmniej 1 godzinę. Przed podaniem obrać avocado, odkroić 3 plasterki i położyć na wierzchu, dodać krewetki (jeśli gotowe do spożycia nie są dostępne to obsmażyć na maśle na różowo i osączyć z tłuszczu), kolendrę i grzybki.
kołczu
jaNina
Polpal
Dla mnie też, czasem jest tak, że człowiek zaskoczy samego siebie rezultatem lepszym niż by się chciało.
Netka
Polpal
To, że się czegoś nie lubi wcale nie znaczy, żeby oceniać negatywnie - dzięki za 5 :)
marietta