Gazpacho z pieczoną papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Dzisiaj idealna propozycja na upalny czas: hiszpański chłodnik przygotowany na bazie zmiksowanych warzyw. Samo zdrowie!

Gazpacho z pieczoną papryką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gazpacho z pieczoną papryką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gazpacho z pieczoną papryką
Pomidory myjemy, delikatnie nacinamy skórkę i zalewamy wrzątkiem. Po 3 minutach wodę wylewamy, pomidory układamy na zlewie i gdy chwilę przestygną zdejmujemy z nich skórkę. Kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do blendera. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy. Czosnek i szalotkę obieramy. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i dokładnie miksujemy. Chowamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podajemy dobrze schłodzony.
Gazpacho z pieczoną papryką
Hiszpańskie gazpacho z pieczoną papryką

Tagi:

papryka