lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Gęś faszerowana dynią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

gęś faszerowana dynią :-)

Gęś faszerowana dynią

Składniki:

Gęś faszerowana dynią

 

  • 1 gęś
  • 60 dag dyni
  • 2 cebule
  • natka pietruszki
  • curry
  • 10 dag sera żółtego
  • olej
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Gęś faszerowana dynią
Gęś umyj i osusz. Z dyni usuń pestki,pokrój ją w kostkę i zeszklij na maśle wraz z posiekaną cebulą. Przestudź farsz do którego dodaj starty ser żółty,szczyptę curry,posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Farsz włóż do środka gęsi, otwór zepnij lub zaszyj. Natrzyj gęś czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz olejem. Włóż gęś do nagrzanego piekarnika o temperaturze 200 st.C