Gęsta zupa cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gęsta zupa cebulowa..........

Gęsta zupa cebulowa

Składniki:

Gęsta zupa cebulowa

 

  • 1,5 litra rosołu wołowego
  • 40 dag cebuli
  • 6-8 dag masła
  • 20 dag chleba razowego
  • 2-3 dag masła do chleba
  • sól
  • pieprz
  • imbir
  • mielone gożdziki
  • gałka muszkatałowa

Sposób przygotowania:

Gęsta zupa cebulowa
Cebulę obierz opłucz, drobno pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Chleb pokrój w kostkę, podsmaż na maśle, zalej rosołem dodaj cebulę, rozgotuj. Pod koniec gotowania dodaj przyprawy. Zupę przetrzyj przez sito, zagotuj p przypraw do smaku. Podawaj ze słonymi paluszkami.

Tagi:

chleb cebula