Sposób przygotowania:
Gęsta zupa Mexico
Filety z kurczaka myjemy, odkrawamy tłuszcz, mięso mielimy w maszynce do mięsa (oczywiście jeśli nie mamy maszynki kupujemy pół kilo mięsa mielonego). Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone w kostkę cebule - w razie potrzeby podlewamy wodą, aby cebula zmiękła, wtedy dodajemy mięso, przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do momentu gdy mięso będzie usmażone. W dużym garnku, w litrze wody rozpuszczamy kostki rosołowe. Mięso z cebulą odsączamy na sitku i dodajemy do bulionu, gotujemy ok.15 minut. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę, koncentrat i przyprawy. Dodajemy ok.1 litra wody. Gotujemy ok.35 minut na małym ogniu, często mieszając. Na 10 minut przed końcem gotowania dodajemy wyciśnięty lub najlepiej starty czosnek.
marietta