rozaczerwona30

rozaczerwona30

Szef Kuchni
[Przepisów: 100]

Gęsta zupa pieczarkowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nawet zupą pieczarkową można się najeść do syta

Gęsta zupa pieczarkowa

Składniki:

Gęsta zupa pieczarkowa

 

  • 30 dag pieczarek
  • 1 marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 2 kostki bulionowe
  • olej do smażenia
  • 5 dag ryżu ( pół torebki )
  • 1/2 szklanki śmietanki słodkiej
  • koperek pokrojony
  • 2 zupy pieczarkowe z torebki ( takie na 1/2 litra wody )
  • 2 litry wody

 

Sposób przygotowania:

Gęsta zupa pieczarkowa
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na rumiano na oleju. Warzywa utrzeć na tarce . Przełożyć wszystko do garnka i wlać wodę ( odlać 1 szklankę i zostawić ).Wsypać ryż . Gotować 30 minut . Zupy w proszku rozetrzeć z pozostawioną zimną wodą i wlać do garnka z zupą . Gotować jeszcze 10 minut. Dolać śmietankę . Doprawić do smaku. Posypać koperkiem .

Tagi:

ryż zupa