Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Głowizna wieprzowa z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gotowe danie posypać startym chrzanem.

Głowizna wieprzowa z chrzanem

Składniki:

Głowizna wieprzowa z chrzanem

 

Sposób przygotowania:

Głowizna wieprzowa z chrzanem
Mięso z głowiny czyścimy i myjemy , a następnie zalewamy taką ilością zimnej wody, aby przykryła mięso. Po zagotowaniu zdejmujemy pianę i dodajemy pęczek włoszczyzny, czosnek pokrojony, oraz kilka ziaren czarnego pieprzu. Wszystko gotujemy pod przykryciem tak długo aż mięso zacznie odstawać od kości. Wyjąć mięso, obrać i pokroić w kawałki, przełożyć do rondla a następnie podlać przecedzonym wywarem.