p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Gnocchi di Patate ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kopytka po włosku, czyli Gnocchi di Patate ze szpinakiem

Gnocchi di Patate ze szpinakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gnocchi di Patate ze szpinakiem

 

  • 200 g gnocchi,
  • 6 szt szpinak w kostkach,
  • 1 łyżka OLIWA Z OLIWEK,
  • do smaku sól pieprz,
  • 1/2 łyżeczki czosnek mielony

 

Sposób przygotowania:

Gnocchi di Patate ze szpinakiem
Zagotować wodę, osolić,wrzucić Gnocchi, gotować aż wypłyną. W między czasie rozgrzać oliwę, dodać rozmrożony czosnek, doprawić solą i pieprzem, dusić, dodać ugotowane Gnocchi, wymieszać, aby szpinak dokładnie je pokrył, wyłożyć na talerz, podawać gorące.
Gnocchi di Patate ze szpinakiem
Etap 1
Gnocchi di Patate ze szpinakiem
Etap 2
Gnocchi di Patate ze szpinakiem
Etap 3

Tagi:

szpinak