Sposób przygotowania:
Gofry miodowe z posypką
Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Przygotowujemy dwie miski. Do jednej oddzielamy żółtka a do drugiej białka z jajek. Do żółtek dodajemy cukier i cukier wanilinowy, miksujemy około 2minut żeby cukier się rozpuścił. Do białek dodajemy szczyptę soli, miksujemy na sztywną pianę. Do utartych żółtek dodajemy miód, margarynę, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko miksujemy na gładką, gęstą masę. Do masy dodajemy pianę z białek i łączymy za pomocą łyżki. Gofry smażymy od 2 do 4minut (w zależności od rodzaju gofrownicy i chęci przyrumienienia). Po wyjęciu kilka razy przekładamy z jednej strony na drugą, by nie zrobiły się gumiaste. Dzielimy na pojedyncze gofry, posypujemy cukrem pudrem i kakao.