cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Gofry z cukrem Muscovado

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne gofry o karmelowym posmaku. Do ciasta można dodać kakao, gofry zyskają oryginalny, czekoladowy kolor. Gofry z cukrem Muscovado wyglądają i smakują fenomenalnie!

Gofry z cukrem Muscovado Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gofry z cukrem Muscovado

 

  • 1,5 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki wody
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki cukru Muscovado
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki oleju
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Gofry z cukrem Muscovado
Białka oddziel od żółtek, w jednej misce umieść żółtka, a w drugiej białka.

Do żółtek dodaj mleko, wodę, olej, mąkę, sczczyptę soli i proszek do pieczenia. Wymieszaj za pomocą miksera.

Białka ubij na sztywno, dodaj cukier muscovado, ubijaj jeszcze przez kilka minut.

Obie masy połącz ze sobą (nie używaj miksera, delikatnie wymieszaj je łyżką). Wykładaj porcje ciasta na gofrownicę i smaż.
Gofry z cukrem Muscovado
Gofry z cukrem Muscovado