Sposób przygotowania:
Gofry z cukrem Muscovado
Białka oddziel od żółtek, w jednej misce umieść żółtka, a w drugiej białka.
Do żółtek dodaj mleko, wodę, olej, mąkę, sczczyptę soli i proszek do pieczenia. Wymieszaj za pomocą miksera.
Białka ubij na sztywno, dodaj cukier muscovado, ubijaj jeszcze przez kilka minut.
Obie masy połącz ze sobą (nie używaj miksera, delikatnie wymieszaj je łyżką). Wykładaj porcje ciasta na gofrownicę i smaż.
Do żółtek dodaj mleko, wodę, olej, mąkę, sczczyptę soli i proszek do pieczenia. Wymieszaj za pomocą miksera.
Białka ubij na sztywno, dodaj cukier muscovado, ubijaj jeszcze przez kilka minut.
Obie masy połącz ze sobą (nie używaj miksera, delikatnie wymieszaj je łyżką). Wykładaj porcje ciasta na gofrownicę i smaż.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
grahamka
pyszalka