jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 510]

Gofry z malinami i bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny deser lub śniadanie na bazie gofrów z bitą śmietaną oraz malinami można przygotować w mig. Posmarowałam dodatkowo dżemem pod spód, wyszły wyśmienite.

Gofry z malinami i bitą śmietaną Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Gofry z malinami i bitą śmietaną

 

  • mąka pszenna 3 szklanki
  • proszek do pieczenia 3 łyżeczki
  • cukier puder 4 łyżeczki cukru
  • jajka 4 szt.
  • sól szczypta
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • olej 1 szklanka
  • mleko około 2,5 szklanki
  • dżem czereśniowy
  • maliny 2 szklanki
  • bita śmietana

Sposób przygotowania:

Gofry z malinami i bitą śmietaną
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wsypać do wysokiego naczynia. Dodać szczyptę soli, cukier puder i cukier waniliowy. Wymieszać i wlać mleko, olej i wybić jajka, zmiksować wszystkie składniki mikserem.

Gofrownicę, czyli wkłady, posmarować olejem i rozgrzać, nalewać ciasto i wypiekać gofry.

Gotowe posmarować dżemem i bitą śmietanką. Po wierzchu udekorować malinami . Smacznego :)
Gofry z malinami i bitą śmietaną
Do wysokiego naczynia wsypać przesianą mąkę
Gofry z malinami i bitą śmietaną
Dodać sól, i cukier waniliowy oraz jajka
Gofry z malinami i bitą śmietaną
Wlać mleko i olej, dodać cukier puder i zmiksować
Gofry z malinami i bitą śmietaną
Nalewać ciasto do gofrownicy wysmarowanej olejem i smażyć gofry
Gofry z malinami i bitą śmietaną
Posmarować dżemem
Gofry z malinami i bitą śmietaną
Na dżem nałożyć ubitą śmietankę i ułożyć maliny

Tagi:

deser gofry