Sposób przygotowania:
Risotto z porem
Siekamy cebulę i czosnek, por kroimy w pół plastry. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulkę z czosnkiem i porem. Dodajemy ryż i suszone pomidory oraz smażymy przez ok. 2 minuty, następnie wlewamy pół łyżki bulionu, mieszamy co jakiś czas.
Kiedy ryż wchłonie płyn, dodajemy kolejną porcję bulionu i mieszamy-robimy tak jeszcze raz.
Na koniec wlewamy wino białe i mieszamy, aż ryż wchłonie płyn. Gdy ryż będzie gotowy, zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy połowę parmezanu, mieszamy.
Przekładamy risotto na talerze i posypujemy resztą sera. Smacznego
Kiedy ryż wchłonie płyn, dodajemy kolejną porcję bulionu i mieszamy-robimy tak jeszcze raz.
Na koniec wlewamy wino białe i mieszamy, aż ryż wchłonie płyn. Gdy ryż będzie gotowy, zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy połowę parmezanu, mieszamy.
Przekładamy risotto na talerze i posypujemy resztą sera. Smacznego