Sposób przygotowania:
Makaron rurki z duszoną marchewką i cukinią
Makaron ugotować w lekko posolonej wodzie, odcedzić na durszlak i pozostawić do ocieknięci.
Następnie cukinie młodą opłukać i osuszyć, pokroić nie obieraną na cieniutkie paseczki.
Marchewkę obrać ze skórki i opłukać, pokroić także na cienkie paseczki.
Przełożyć do rondelka teflonowego rozgrzanego z masłem klarowanym i dusić na małym ogniu do miękkości.
Gotowe jarzyny przełożyć na talerz z wyłożonym makaronem i podawać na ciepło.
Następnie cukinie młodą opłukać i osuszyć, pokroić nie obieraną na cieniutkie paseczki.
Marchewkę obrać ze skórki i opłukać, pokroić także na cienkie paseczki.
Przełożyć do rondelka teflonowego rozgrzanego z masłem klarowanym i dusić na małym ogniu do miękkości.
Gotowe jarzyny przełożyć na talerz z wyłożonym makaronem i podawać na ciepło.