aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

gołąbki aginy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne gołąbki z kapustą włoską

gołąbki aginy

Składniki:

gołąbki aginy

 

  • 1 kapusta włoska,
  • 1 kg mięso mielone,
  • 3 łyżki przecier pomidorowy,
  • 2 woreczki ryż ugotowany
  • vegeta
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

gołąbki aginy
Kapustę włoską myjemy i w całości gotujemy, tak aby liście nam ładnie nam poodchodziły. Następnie misce mieszamy mieso mielone z ugotowanym ryżem i przyprawami: vegetą, pieprzem i solą. Farsz z mięsa władamy w liście kapusty i zawijamy w gołąbki, zwijając boki najpierw a potem całośc rolując. Powstałe gołąbki układamy na rozgrzanym oleju w garnku, zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy przecier pomidorowy na końcu.