Sposób przygotowania:
Gołąbki bez zawijania
Do wrzącej posolonej wcześniej wody wrzucamy ryż i gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki kroimy wg uznania na mniejsze lub większe kawałki. Ugotowany ryż odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia. Do miski dajemy mięso, ryż, pieczarki i rzem mieszamy doprawiając do smaku. Następnie formujemy nie wielkie gołąbki ( w sumie powinno wyjść 7-8 gołąbków. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy gołąbki z każdej strony po 5 minut. Do małego garnuszka wlewamy 700ml wody i wrzucamy kostkę rosołową i pozostawiamy do zagotowania się wody. Kiedy woda będzie zagotowana dodajemy koncentraty pomidorowe i pieprz do smaku, pozostawiamy na małym ogniu 3-5 minut. Następnie nasze gołąbki na patelni zalewamy sosem pomidorowym i dusimy od 12-15 minut na małym ogniu.