Sposób przygotowania:
Kurczak teriyaki
Kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy starty imbir i czosnek. Chwilę podsmażamy i wlewamy resztę składników. Kiedy się zagotują, wkładamy pierś z kurczaka i przykrywamy. Dusimy ok 10 minut, przekręcając w połowie mięso.
Po tym czasie patelnię odkrywamy i smażymy, aż sos mocno zgęstnieje.
Podajemy od razu z ugotowanym ryżem, posypując sezamem i szczypiorkiem.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy starty imbir i czosnek. Chwilę podsmażamy i wlewamy resztę składników. Kiedy się zagotują, wkładamy pierś z kurczaka i przykrywamy. Dusimy ok 10 minut, przekręcając w połowie mięso.
Po tym czasie patelnię odkrywamy i smażymy, aż sos mocno zgęstnieje.
Podajemy od razu z ugotowanym ryżem, posypując sezamem i szczypiorkiem.