justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Gołąbki bez zawijania z pekinką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

nieco inna wersja gołąbków

Gołąbki bez zawijania z pekinką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gołąbki bez zawijania z pekinką

 

  • 1/2 kg mięso mielone,
  • 1 torebka ryż,
  • 1/2 szt. kapusta pekińska,
  • Sól,
  • pieprz,
  • vegeta,
  • Przyprawa do mięsa mielonego,
  • koperek,
  • koncentrat pomidorowy,
  • bulion,
  • 1 szt. jajko,
  • bułka tarta,
  • mąka

Sposób przygotowania:

Gołąbki bez zawijania z pekinką
Kapustę szatkujemy. Przekładamy na miskę dodajemy wymieszane z przyprawami mięso, wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą. Wyrabiamy masę. Formujemy kotleciki. Każdy obtaczamy w mące i podsmażamy. Przekładamy do garnka. Gołąbki zalewamy bulionem, tak aby się zakryły i dodajemy koncentrat. Gotujemy około 20 minut.
Gołąbki bez zawijania z pekinką
Etap 1zalewamy koncentratem
Gołąbki bez zawijania z pekinką
Etap 2podajemy z ziemniakami