Sposób przygotowania:
Gołąbki leniwe
► Kapustę obrać z zewnętrznych liści, wykroić głąb, posiekać lub potrzeć i umyć. Następnie wrzucić do posolonej, gotującej się wody i mieszając gotować do miękkości. Miękką kapustę przełożyć na cedzak i przelać zimną wodą ( żeby przerwać proces gotowania ). Na patelni na rozgrzanym oleju lekko zeszklić posoloną cebulę.
► MASA MIĘSNA : w dużej misce wymieszać ze sobą mięso z kapustą, dodać cebulę, ryż, zioła prowansalskie, paprykę, czosnek, koperek, przyprawić solą i pieprzem i wyrobić na jednolitą masę mięsną. Następnie z masy mięsnej uformować podłużne owalne gołąbki.
► Na dużej patelni na rozgrzanym tłuszczu usmażyć gołąbki ze wszystkich stron, aż nabiorą koloru. Następnie przełożyć gołąbki na talerz i polać sosem curry z ketchupem.
► MASA MIĘSNA : w dużej misce wymieszać ze sobą mięso z kapustą, dodać cebulę, ryż, zioła prowansalskie, paprykę, czosnek, koperek, przyprawić solą i pieprzem i wyrobić na jednolitą masę mięsną. Następnie z masy mięsnej uformować podłużne owalne gołąbki.
► Na dużej patelni na rozgrzanym tłuszczu usmażyć gołąbki ze wszystkich stron, aż nabiorą koloru. Następnie przełożyć gołąbki na talerz i polać sosem curry z ketchupem.