Sposób przygotowania:
Gołąbki domowe Ani
Mięso umyć i pokroić w grube kawałki, do mięsa dodać obraną i przekrojoną na 4 części cebulę i obrany czosnek mięso dusić około 40 minut z tłuszczem. Wystudzić.
Ryż ugotować na sypko z kostką rosołową. Kapustę obrać z wierzchnich liści i gotować aby liście były miękkie odciąć je delikatnie. Mięso zmielić doprawić do smaku dodać ryż i dokładnie zagnieść.
Farsz zawijać w liście. Włożyć do naczynia żaroodpornego i dusić około 40 minut.
Ryż ugotować na sypko z kostką rosołową. Kapustę obrać z wierzchnich liści i gotować aby liście były miękkie odciąć je delikatnie. Mięso zmielić doprawić do smaku dodać ryż i dokładnie zagnieść.
Farsz zawijać w liście. Włożyć do naczynia żaroodpornego i dusić około 40 minut.