Sposób przygotowania:
Gołąbki inaczej w formie kotletów
Kapustę sparzyć wrzątkiem, osuszyć i poszatkować. Następnie posolić, pozostawić na jakiś czas i odcisnąć kapustę z soku.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Mięso mielone przyprawić pieprzem, solą, przyprawą do mielonego, papryką mieloną słodką i ostrą oraz ziołami prowansalskimi.
Dodać odciśniętą kapustę, wystudzony ryż, otręby, 2 jajka oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem i wymieszać ręką.
Następnie formować kotlety, obtaczać je w macę, później w jajku, a na końcu w zarodkach pszennych. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złocisty kolor.
Podawać z ziemniakami i ulubiona sałatką lub ogórkiem kiszonym.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Mięso mielone przyprawić pieprzem, solą, przyprawą do mielonego, papryką mieloną słodką i ostrą oraz ziołami prowansalskimi.
Dodać odciśniętą kapustę, wystudzony ryż, otręby, 2 jajka oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem i wymieszać ręką.
Następnie formować kotlety, obtaczać je w macę, później w jajku, a na końcu w zarodkach pszennych. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złocisty kolor.
Podawać z ziemniakami i ulubiona sałatką lub ogórkiem kiszonym.
Jagodowa
Kuchnia MagdaLeny
Polecam!