bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Gołąbki inaczej z kaszą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jeśli nie chcemy robić gołąbków zawijanych w liście, to polecam zrobić takie.

Gołąbki inaczej z kaszą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki inaczej z kaszą

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki inaczej z kaszą
Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w talarki. Ryż, kaszę mannę, kaszę jęczmienną, cebulę, jajka i mięso mielone dajemy do kapusty, mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą. Robimy gołąbki, obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy. Podsmażone dajemy do formy i pieczemy jeszcze w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około dwóch godzin. Można podać z pieczywem, albo z jakimś sosem. Ja podałam z sosem pieczarkowym.
Gołąbki inaczej z kaszą
Połączyć wszystkie składniki i wymieszać.
Gołąbki inaczej z kaszą
Gołąbki obtoczyć w bułce tartej i potem podsmażyć.
Gołąbki inaczej z kaszą
Podsmażone gołąbki poukładac na formie i piec jeszcze w piekarniku około 2 godziny.
Gołąbki inaczej z kaszą
Gotowe gołąbki najlepiej smakują mi z sosem pieczarkowym.