Sposób przygotowania:
Gołąbki z farszem mięsno-ryżowym
Gotujemy 2 torebki ryżu na półtwardo. Z kapusty wykrawamy głąb i parzymy lekko kapustę. Liście rozdzielamy. Ścinamy zgrubiałe nerwy liściowe. Mięso mielone wieprzowe i wołowe mieszamy z ryżem, dodajemy 1 jajko, doprawiamy do smaku przyprawą Pomysł na gołąbki inaczej, pieprzem, solą i majerankiem, wszystko dokładnie mieszamy. Farsz ok. 2 łyżki układamy na liściach kapusty, zakładając boki liści do środka, a następnie zwijamy w rulon. Robimy 12 dużych gołąbków. Gołąbki podsmażamy na oleju na patelni grillowej, Na samym dnie układamy pozostałe liście kapusty, na nich układamy ciasno gołąbki i zalewamy 1 szklanką bulionu przygotowanego z opakowania bulionu babuni. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 50-60 minut aż gołąbki będą miękkie. Podajemy z sosem pomidorowym lub bez niczego można udekorować natką pietruszki.