cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Gołąbki mojej mamy 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wspaniałe, soczyste gołąbki mojej mamy

Gołąbki mojej mamy 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki mojej mamy 4

 

  • 1,5 kg łopatki wieprzowej
  • 70 dkg podgardla
  • 4 cebule sredniej wielkości
  • 8 saszetek ryżu (800g)
  • sól, pieprz
  • duża kapusta
  • 3 kostki rosołowe

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki mojej mamy 4
Mięso mielimy na średnich oczkach. Cebulę kroimy na ćwiartki i również mielimy. Mięso doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Ryż gotujemy do miękkości z odrobiną soli. Mięso i ryż dokładnie mieszamy ze sobą. Kapustę gotujemy w całości w wodzie z solą. I kolejno ściągamy listki kapusty. Ważne aby odciąć twardą część kapusty. Zwijamy gołąbki w ugotowane liście kapusty. Układamy w gęślarce na liściach kapusty gotowanej. Dodajemy kostki rosołowe i zalewamy wodą. Gotujemy przez ok 1,5 godziny. Podawać z sosem pomidorowym lub pieczeniowym.
Gołąbki mojej mamy 4
mięso oraz cebulę mielimy w maszynce o średnich oczkach
Gołąbki mojej mamy 4
mielone mięso mieszamy wraz z ugotowanym ryzem
Gołąbki mojej mamy 4
kapustę gotujemy do miękkości nastepnie oddzielamy listki
Gołąbki mojej mamy 4
gołąbki ukladamyw gęślarce i zalewamy wodą

Tagi:

ryż gołąbki