zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Gołąbki na mięsie wołowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo apetyczne gołąbki na mięsie wołowym.

Gołąbki na mięsie wołowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gołąbki na mięsie wołowym

 

  • 1 średnia główka kapusty
  • 70 dkg mięsa wołowego rosołowego
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • 2 saszetki ryżu po 100g
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Gołąbki na mięsie wołowym
Mięso wkładamy do garnka i obgotowujemy około 1-1,5 godziny w lekko osolonej wodzie. Cebulę kroimy na drobno i obsmażamy na tłuszczu. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Mięso razem z cebulą mielimy na maszynce do mielenia. Dodajemy ryż oraz jajko i przyprawy. Dokładnie łączymy wszystkie składniki. Kapustę obgotowujemy i obieramy z liści. Porcję farszu nakładamy na liść kapusty i zwijamy w kopertę. Gołąbki wykładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy do miękkości.
Gołąbki na mięsie wołowym
Mięso razem z cebulą mielimy na maszynce do mielenia.
Gołąbki na mięsie wołowym
Dodajemy ryż oraz jajko i przyprawy. Dokładnie łączymy wszystkie składniki.
Gołąbki na mięsie wołowym
Kapustę obgotowujemy i obieramy z liści. Porcję farszu nakładamy na liść kapusty i zwijamy w kopertę. Gołąbki wykładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy do miękkości.