Sposób przygotowania:
Gołąbki po chińsku.
Całą główkę kapusty opłukać dokładnie, usunąć zwiędłe liście. Nalać do garnka wody, włożyć tak główkę kapusty i na wolnym ogniu gotować z godzinę, aż stanie się miękka. Wtedy to wyjąć ją na durszlak, zrywać liście tuż przy głąbie i kłaść do miski. Mięso zmielić lub kupić zmielone i przesmażyć na oleju z cebulą , grzyby sparzyć wrzątkiem, pokroić na paski, a papryki oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Pędy bambusowe wyjąć, osączyć. Całość dodać do mięsa na patelnię, smażyć 3 min.,doprawić curry i solą. Nadziewać liście kapusty chińskim farszem. Położyć do garnka z wodą podstawkę do gotowania na parze. Kłaść na nią zawinięte gołąbki i gotować na parze z 20-25 min. Potem podgrzać w rondelku sos słodko-kwaśny,dolewając nieco wody, aby go trochę rozrzedzić i polewać nim gołąbki.