Sposób przygotowania:
Gołąbki po chińsku
Wszystkie składniki marynaty umieścić w misce i połączyć. Czosnek powinien być posiekany i roztarty, a cebula drobno pokrojona. Piersi z kurczaka pokroić w małą kostkę i dodać do marynaty. Dokładnie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Wystudzić. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej i połączyć z ryżem. Dodać zamarynowane mięso razem z marynatą. Wszystko dokładnie wymieszać. Przyprawić pieprzem. Poszczególne liście kapusty oddzielić od siebie i włożyć do wrzątku na 3min. Odsączyć, przestudzić i ściąć zgrubienia. Kłaść porcję farszu na brzeg liścia i zwijać gołąbka. Na dnie brytfanki położyć parę liści i układać zwinięte gołąbki jeden przy drugim. Na wierzchu również przykryć paroma liśćmi. Bulion wymieszać z sosem sojowym i mieloną papryką. Podlać gołąbki i dusić na małym ogniu około godziny. Smacznego!