Sposób przygotowania:
Gołąbki tradycyjne
Do ugotowanego i ostudzonego ryżu dodajemy mięso mielone. Do farszu dodajemy zeszkloną na patelni cebulkę.oraz całe jajko. Mieszamy. Całą główkę kapusty podgotowujemy 5 minut.ostrożnie zdejmujemy z niej liście. Ścinamy wszelkie zgrubienia, większe nerwy z liścia. Na każdy liść kapusty nakładamy nasz gotowy farsz i zawijamy.
Gołąbki gotujemy w sporym garnku, którego dno wykładamy liśćmi, które się nam np porwały i nie mogliśmy ich wykorzystać do wykonania potrawy. Na liściach układamy gołąbki, zalewamy wyware i gotujemy do miękkość. Będzie to - w zależności jak młodą mamy kapustę - około 1-1,5 godziny.
Gołąbki podajemy z sosem pomidorowym oraz na przykład ziemniaczkami.
Gołąbki gotujemy w sporym garnku, którego dno wykładamy liśćmi, które się nam np porwały i nie mogliśmy ich wykorzystać do wykonania potrawy. Na liściach układamy gołąbki, zalewamy wyware i gotujemy do miękkość. Będzie to - w zależności jak młodą mamy kapustę - około 1-1,5 godziny.
Gołąbki podajemy z sosem pomidorowym oraz na przykład ziemniaczkami.